Persebaya pakt 3 belangrijke punten in strijd tegen degradatie

Gepubliceerd op 4 maart 2024 om 11:13

Surabaya, - Persebaya heeft in de thuiswedstrijd tegen PSS Sleman 3 belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In een felbevochten wedstrijd met maar liefst 11 gele kaarten werd het 2-1 voor de ploeg uit Surabaya.

(Foto official Persebaya)

Persebaya met Duarte terug in de basis begon sterk aan de wedstrijd en scoorde al na 13 seconden de openingstreffer, Iqbal profiteerde van slecht wegwerken van de PSS verdediging en schoot de bal fraai in de rechter bovenhoek. In de 14e minuut kreeg Paulo Henrique een grote kans maar hij schoof de bal net voorlangs. 2 Minuten later was er al de volgende kans voor Persebaya Duarte schoot de bal half hoog in de korte hoek maar de keeper kon nog net redding brengen.

Hierna leek de wedstrijd bijna te ontsporen Hamisi (PSS) Schampte in een poging de bal weg te schieten bijna het hoofd van Bruno die op dat moment op de grond lag. De scheidsrechter deelde na dit opstootje 3 gele kaarten uit. 2 voor PSS 1 voor Persebaya. Bruno die mag van geluk spreken dat hij hier zelf geen kaart kreeg voor zijn oververhitte reactie, ander had hij in de 2e helft mogen vertrekken met een 2e gele kaart.

Halverwege de eerste helft mocht Bruno een vrije trap nemen van een metertje of 25, Deze werd fraai uit de kruising geplukt door de Filipijnse doelman van PSS. In de 30e minuut kreeg Persebaya een penalty nadat Henrique alleen op de doelman afging en bij het passeren van de keeper werd neergehaald. Bruno ging achter de bal staan en scoorde met een gewaagde Panenka Penalty. 5 Minuten later was het PSS met een grote kans Caraka had een mooie schietmogelijkheid maar de Persebaya goalie was scherp en verwerkte de bal tot corner. In het vervolg van de 1e helft werden er nog wat spelden prikjes heen en weer uitgedeeld maar dit resulteerde niet in een goal.

PSS Sleman kwam de 2e helft goed uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle goal, een voorzet vanaf recht werd het strafschop gebied in gewerkt waarop Vizcarre de bal in 2e instantie kon Binnen schieten. Protesten van Persebaya voor duwen mochten niet baatten. Verder werd er in de 2e helft weinig gecreëerd door beide kampen. PSS Sleman heeft de bal ( Balbezit 25% Persebaya - 75% PSS Sleman)  Persebaya de meeste kansen. PSS claimde in het restant nog wel 2 keer een penalty maar beide situaties werden terecht afgewezen. Waarbij de Argentijn Bustos zelfs nog geel kreeg voor een slecht uitgevoerde schwalbe.

Persebaya kan door de overwinning weer naar boven kijken en laat de degradatie streep op dit moment achter zich. Het gat met Nummer 16 Persita is opgelopen tot 7 Punten.